Home > Bouw je reis > Combineer Mexico, Guatemala en Belize
Maya route

Mexico combineren met Guatemala en Belize

Bouwstenen op de Maya route per shuttle- en lijnbus

Bouwstenen zijn korte individuele Mexico reizen van twee tot vijf dagen verspreid door Mexico, Guatemala en Belize. Op hoe reis je in Mexico vind je informatie over logische routes en vervoersmogelijkheden. 

De Maya route is een van de populairste reisroutes van Midden-Amerika. Je komt langs imposante Mayaruïnes, koloniale steden met pleintjes en je ontdekt watervallen in het regenwoud naast palmenstranden. Op de Maya route door Guatemala en Belize struin je ook indianenmarkten af en snorkel je tussen prachtige koraalriffen. Je reist per shuttle-, en 1e klas airco lijnbus en hebt vantevoren geboekte en gereserveerde plaatsen.

Heb je vragen, neem dan gerust eerst even contact op; onze reisspecialisten die deze landen goed kennen, helpen je graag verder. Op het aanvraagformulier vul je vervolgens de bouwstenen in van jouw ideale reisroute. Je ontvangt van ons dan een vrijblijvend voorstel op maat, desgewenst met vluchten. Hieronder vind je onze bouwstenen op de Maya route in Mexico. In sommige periodes geldt er een toeslag, zoals bijvoorbeeld rond Pasen en Kerst en in de maanden juli en augustus.

Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele rondreizen Mexico; Hier hebben wij al combinaties van bouwstenen gemaakt, die wij goed bij elkaar vinden passen. We bieden ook bouwstenen in Mexico per huurauto aan, voor wie alleen in Mexico blijft.

Bouwstenen in Mexico

Korte Mexico reis Easy Going Playa del Carmen

Reisduur 3 dagen / 2 nachten
Reissom € 116,- per persoon bij 2 personen
€ 149,- per persoon bij 2 personen tijdens de kerstvakantie
Als je naar Yucatan vliegt, kom je aan op het vliegveld van Cancun. Je kunt hier de eerste nacht(en) verblijven, maar leuker vinden wij Playa del Carmen, een uurtje ten zuiden van Cancun. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot bijna een stad en ligt direct aan een mooi wit zandstand zodat je snel in de vakantiestemming komt. Wij regelen je aankomsttransfer en een knus stadshotel vlakbij het strand. Je hoort mariachi's op straat zingen, uit de tequila- en burritotentjes op de levendige vijfde Avenida klinkt vrolijke salsa en op het strand klinkt een mengeling van zwoele reggae en lounge muziek. ¡Bienvenido a Mexico! Kijk hier voor dit startpakket Playa del Carmen.
Hangmat tijdens Maya route
Maya route Uxmal

Korte Mexico reis Zonnegoden en zeerovers

Reisduur 5 dagen / 4 nachten
Reissom € 218,- per persoon bij 2 personen
Je ziet Chichen Itza - Merida - Campeche
Na de eerste paar dagen aan een van de stranden bij Cancun stap je in de bus en begin je je Mexico vakantie. Je verblijft in een romantische hacienda en ziet de beroemde Mayaruïne Chichen Itza met al haar legendes. Als je de mysteries van de Mayakalender ontrafelt hebt, neem je de bus naar Merida. In deze culturele hoofdstad van Yucatan is iedere avond iets te doen op de vele pleintjes met mariachi’s, gitaarklanken en dansende Mexicanen. Je hebt tijd genoeg om het flamingoreservaat Celestun of de vredig op heuvels gelegen Mayaruïne Uxmal te bezoeken. De bouwsteen eindigt in de vestigingstad Campeche. Deze piratenstad aan zee hield lang stand tegen de Spanjaarden door de stevige vestingmuren en bastions. Een wandeling daarlangs brengt je terug in de tijd. Kijk hier voor deze bouwsteen Yucatan busreis.

Korte Mexico reis Tempels, bergen en markten

Reisduur 5 dagen / 4 nachten
Reissom € 238,- per persoon bij 2 personen
€ 251,- per persoon bij 2 personen tijdens de kerstvakantie
Je ziet Palenque - San Cristobal of vv
Op deze bouwsteen ga je met bustransfers aansluitend naar de jungleruïne van Palenque en de indianenstad San Cristobal de las Casas. Twee werelden in een dag: eerst bijt je stof in de hete jungle bij ruïnes van de ooit machtige Mayastad Palenque en dezelfde dag nog kom je aan in de kleurrijke straten van San Cristobal - het centrum van de Mexicaanse indianencultuur - in de bergen. Onderweg koel je af bij de waterval van Agua Azul. Daarna vervolg je je Mayaroute reis richting  Guatemala, of kies voor een afsluiter aan de Caribische kust. Kijk hier voor de Mexico tempels bus bouwsteen.
Lokale markt op je Maya route
Maya route

Korte Mexico reis Met Maya's door het woud

Reisduur 2 dagen / 1 nacht
Reissom € 118,- per persoon bij 2 personen
€ 126,- per persoon bij 2 personen tijdens de kerstvakantie
Je ziet Yaxchilan - Bonampak - Palenque
Wie in Palenque is en jungle geweldig vindt, kan deze bouwsteen tussenvoegen. Al vroeg word je opgehaald bij het hotel en over land en water ga je eerst naar de afgelegen ruïnes van Yaxchilan, de beste Mayasite van Mexico om wildlife te zien. Dan door naar Bonampak, waar de muurschilderingen van de Maya's het best bewaard zijn gebleven.

Wil je doorreizen naar Guatemala en de ruïnes van Tikal in je reis opnemen, dan is het mogelijk bij Bonampak te overnachten en de volgende dag door te reizen naar Flores in Guatemala. Kijk hier voor deze Bonampak Yaxchilan bouwsteen.

Bouwstenen in Guatemala en Belize 

Korte Guatemala reizen Indianen, vulkanen en Tikal tempels

Reisduur 3 tot 5 dagen
Je ziet Antigua - Panajachel - Rio Dulce - Livingston - Flores - Tikal
Combineer je Mexico met Guatemala en Belize, dan krijg je het beste mee van Midden-Amerika. Je volgt dan de Maya route, waar eeuwenoude tempels en kleurrijke markten je een kijkje geven in vervlogen tijden. In Guatemala vind je nog levende Indigena cultuur, waar indiaanse vrouwen op de markt hun inkopen doen en offers van bloemen en wierook brengen aan hun goden. Wandel langs vulkanen en meren en ontdek Maya ruïnes diep verborgen in de jungle, waar brulapen en neusbeertjes de dienst uitmaken. Je reist door Guatemala met shuttlebusjes die je efficiënt tussen de plaatsen vervoeren en slaapt onderweg in hotels die passen bij de sfeer van de plek waar je bent: knusse posada's, koloniale casa's en een jungle lodge. Kijk hier voor onze Guatemala bouwstenen
Maya route Guatemala
Maya route Belize

Korte Belize reizen Reggae, snorkelen en palmenstrand

Reisduur 2 tot 4 dagen 
Je ziet Belize City - Caye Caulker - zeilcruise - Placencia - San Ignacio
Samen met Guatemala vormt Belize volgens ons een goede afwisseling op Mexico: in Guatemala vind je Spaanse koloniale invloeden, indianendorpen en jungletempels, terwijl Belize juist een Caribisch tintje heeft met donkere rastabewoners en poederwitte stranden. 

In Belize is het vooral tijd voor snorkelen en luieren in je hangmat. Je kunt tussen de koraaleilanden de onderwaterwereld verkennen op één van de grootste riffen ter wereld. In het binnenland ligt een dampend woud waar je kunt speuren naar jaguars en luiaards. Naast afwisselende natuur vind je hier ook oude Maya ruïnes, voor het geval je er geen genoeg van kan krijgen. Kijk hier voor onze Belize bouwstenen.

Eindigen met strandbouwstenen in Mexico

Korte Mexico reis Ruïne aan het palmenstrand

Reisduur 4 dagen / 3 nachten
Reissom € 298,- p.p. bij 2 personen
Je ziet strandverblijf Tulum
Een rustig, tropisch strand met palmen óp het fijne witte zand, snorkelen in de warme Caribbean: Tulum is de plek waar je na een autorondreis Yucatan terecht wilt komen als je rustig wilt eindigen. Het is ons favoriete plekje aan de oostkust van Mexico.

Ook de gelijknamige Mayaruïne die er aan zee ligt is spectaculair. Hier geen souvenirstraat of nachtleven zoals in Playa del Carmen. Er is weinig accommodatie, waardoor je verblijf - een cabaña aan de zandstraat, direct achter de kust - een wat exclusief karakter heeft. Kijk hier voor onze Mexico strand Tulum bouwsteen.
Eindig je Maya route met palmenstrand
Maya route

Korte Mexico reis Flaneren a la Playa

Reisduur 4 dagen / 3 nachten
Reissom € 118,- p.p. bij 2 personen
Je ziet Playa del Carmen
Hou je van levendigheid en vermaak, en wil je je Maya route afsluiten in een comfortabel strandresort dat van alle moderne gemakken is voorzien, kies dan voor Playa del Carmen. Hier komen vooral Europese toeristen, dus je voelt je er snel thuis. We vinden het een leukere plaats dan Cancun zelf, want daar vind je vooral Amerikaanse ketens en toeristen.

Er is veel keus uit gezellige restaurants en je zult geen probleem hebben leuke souvenirs te vinden. We hebben naast een knus stadshotel enkele beach hotels en all inclusive resorts geselecteerd, voor wie echt een paar dagen helemaal niks wil doen. Kijk hier voor onze Mexico Playa del Carmen bouwsteen.

Mexico online, een reissite van Riksja Travel Volg Riksja Travel op Facebook Volg Riksja Travel op Twitter   Laat je inspireren door onze manier van reizen.