guatemala reis per bus - antigua

Easy Going Antigua

Startpakket Guatemala Antigua

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Antigua
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 108,- p.p. bij 2 personen

✓ Ideale start van de Guatemala reis
✓ Kleurrijke, koloniale stad
✓ Uitzicht op actieve vulkanen
✓ Mogelijkheden om een vulkaan te beklimmen

Overnachten: 2 nachten in een koloniale posada
Excursie: geen
Transport: privé transfer bij aankomst
Maaltijden: 2x ontbijt
    • excursies
    • maaltijden naast het ontbijt
    • fooien

Guatemala AntiguaDag 1 – Aankomst Guatemala Antigua

Bij aankomst op de luchthaven van Guatemala City word je opgewacht in de aankomsthal en direct naar Antigua gebracht, de oude hoofdstad van het land. Vanuit het moderne Guatemala City doe je er ongeveer een uur over. Je verblijft de komende nachten in een sfeervolle posada in het historisch centrum, op basis van logies.

Antigua is veel prettiger om te verblijven dan Guatemala City, het centrum is kleurrijk, compact en prima te voet te verkennen. Het staat bol van de gezellige restaurantjes, winkels, pleinen, kerken en salsa-barretjes.
In Antigua volgen veel studenten een taalcursus Spaans of een salsacursus. Er zijn altijd wel culturele activiteiten of spontane dansfeestjes in de bar. Omdat veel mensen alleen reizen maak je makkelijk contact met anderen en is de sfeer erg open en gemoedelijk.

kerk antigua reis guatemalaDag 2 – Verblijf Antigua

Houdt minimaal een halve dag vrij om in de stad te wandelen door de kinderkop straten. Tussen de kleurig geschilderde huizen staan kerken, kloosters, abdijen, musea, patio’s en kun je uitrusten op pittoreske plaza’s onder de schaduw van de jacaranda-boom.
Wil je buiten de stad fietsen, paardrijden of wandelen naar dorpen in de hooglanden, of een van de omliggende vulkanen Pacaya, Agua en Fuego beklimmen, dan raden we aan een dag te verlengen.

Overigens raden we de vulkaanbeklimming zonder goed ingelopen bergschoenen af. Je moet nogal wat trotseren voor het uitzicht: wij hadden drie lekke banden op de heenweg en eenmaal klimmend gleden we iedere stap half terug in het vulkanische as en traanden onze ogen door de wind. Boven wandel je over een desolaat kraterlandschap met gaten waar hete lucht uit komt. Wil je het proberen, boek dan bij je posada.

guatemala reis tikaltempelsDag 3 – Vertrek Antigua

Vandaag reis je verder. Vanaf Antigua reis je door naar het ‘mooiste meer van de wereld’ met wandelroutes en vulkanen met de bouwsteen El Mundo Maya. Wil je de Maya geschiedenis met eigen ogen bekijken dan reis je door voor een Tikal Tempel Trail. Hier vind je de bekende ruïnes die door tropische vogels en brulapen bewaakt worden.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan