mexico laguna bacalar kajak

Kajakken door zeven tinten blauw

Mexico Bacalar

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Laguna Bacalar
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 103,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per auto of lijnbus

Even totaal iets anders tijdens je Mexico reis. Na de indrukwekkende ruïnes en koloniale steden, staat dit stukje reis in het teken van natuur en activiteit. Je verblijft 1 nacht in de buurt van de laguna Bacalar. Dit meer staat bekend om zijn verschillende kleuren blauw die het beste te onderscheiden zijn wanneer de zon schijnt.

Samen met een gids ga je tijdens een wandeling en per kajak de omgeving verkennen. De gids kent de laguna op z'n duimpje en kan je de leukste plekjes laten zien. Je overnacht in een bungalow in een weelderige tuin. Koop een fles wijn en ga 's avonds in alle rust buiten op het terras zitten om de sterrenhemel eens goed onder de loep te nemen.

Overnachten: 1 nacht in een eenvoudige cabana met palmbladeren dak
Excursie: Kajakexcursie
Transport: geen
Maaltijden: 1x ontbijt
  • autohuur

  • maaltijden

  • fooien

lunch bacalar mexicoDag 1 Mexico Bacalar, aankomst

Vandaag kun je rustig opstarten. Meestal kom je vanuit Chicanna en rijd je in ongeveer twee uur naar de laguna Bacalar. Onderweg kun je op verschillende plaatsen een tussenstop maken. Zo liggen de ruïnes van Kohunlich op de route. Deze ruïnes staan vooral bekend om de piramide van de maskers en de Rio Bec stijl.

Ook kun je een stop maken bij de cenote Azul, een van de diepste cenotes in Yucatan. Wij vonden het hier leuk om met de snorkel een duik te nemen onder water. Dichtbij de cenote ligt een restaurant, hier kun je je omkleden en wij kozen ervoor om dit te combineren met een lunch. Een snorkel kun je ter plaatse huren, niets houdt je tegen om even een duik te nemen.

Mexico Bacalar bungalowDe kamers van de kleine bungalows waar je verblijft zijn vrij eenvoudig, maar comfortabel uitgerust. De bungalows zijn gelegen in het midden van een weelderige, groene tuin. Je zult zien dat er geen glas in de ramen zit, wel zijn er klamboe’s over de bedden. Op deze rustige plek word je ’s nachts alleen door krekels in slaap gezongen.

’s Avonds kun je ervoor kiezen om in een kwartiertje te rijden naar een van de restaurants aan de laguna Bacalar. Wil je liever bij het hotel zelf eten, dan kan dit voor ongeveer 15 euro per persoon en laten we dit ook graag vooraf weten aan het hotel.

mooie uitzicht bacalar mexicoDag 2 – Kajakken Bacalar – Tulum

Vandaag sta je tegelijk met de zon op. Nog voor het ontbijt ga je samen met de gids kajakken op de laguna. Je vertrekt op tijd zodat het nog niet zo warm is. Het is heerlijk wakker worden in de kajak. In een rustig tempo peddel je over het meer en door de mangroves. Het is fascinerend om te zien hoe snel de gids vogels spot, terwijl wij nog dromerig de bomen in staarden.

Terug bij je hotel heb je een douche verdiend en staat er een lekker ontbijt voor je klaar. Na het ontbijt pak je je spullen en reis je door naar het strand. Na 2 à 3 uur rijden sta je al met je blote voeten in het zachte zand van Tulum of Playa del Carmen.