Fietsen naar palmenstrand

Mexico Tulum dorp

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Tulum
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 192,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per auto of lijnbus

Het dorp Tulum is een mooie mix tussen, de tempels, het strand en het drukkere Playa del Carmen. Naast Mexicaans "streetfood" zijn er ook genoeg andere restaurants en winkels voor je laatste souvenirs.

We reserveren we een sfeervol boutique hotel in het centrum van het dorp. Huur een fiets en binnen 15 minuten kijk je naar de gelijknamige tempels van Tulum of verruil je je slippers voor het spierwitte zand en de palmbomen aan de azuurblauwe kust.

Overnachten: 3 nachten in een boutique hotel met zwembad en ontbijt
Excursie: geen
Transport: geen
  • vervoer: per autohuur of lijnbus, fietshuur

  • overige maaltijden

  • fooien

Dag 1 – aankomst Tulum dorp

Vanuit het binnenland kom je aan in het kneuterig dorp Tulum. Met de huurauto kom je meestal vanuit Bacalar of Chicanna. Busreizigers stoppen bij het busstation in de hoofdstraat. Deze hoofdstraat is ook gelijk de drukste straat van het dorp. Souvenirshops met kleurrijke dekens en handgeschilderde borden worden afgewisseld met restaurants, verse sapbarretjes en uitnodigende tequilaria’s.

Het sfeervolle boutique hotel dat we voor je reserveren ligt hier een paar minuten lopen vanaf. De kamers zijn ruim en smaakvol ingericht met oog voor detail. Duik voor wat verkoeling in het zwembad en relax op een van de lounge bedden in de tropische tuin.

Dag 2 en 3 – Tulum, verblijf

Nadat je wakker geworden bent staat het ontbijt voor je klaar bij het zwembad. Bedenk ondertussen wat je deze dag wilt doen. De witte stranden liggen op 15 minuten afstand. De gelijknamige tempelstad aan de kust ligt op ongeveer op dezelfde afstand. Ga wel zo vroeg mogelijk of een uurtje voor sluiting, zodat je niet in de rij hoeft te staan voor een mooie foto. In de omgeving liggen ook de mooiste cenotes (ondergrondse meren) waar je in de tropische jungle tussen stalactieten, lianen en overvliegende vliermuizen zwemt.

Wil je dit net wat actiever beleven vraag dan bij de receptie om fietsen te huren. Een voordelig alternatief voor een excursie en zo kun je ook je eigen tempo aanhouden. Iets wat wij zelf erg prettig vonden.

 

Dag 4 – Vertrek uit Tulum of toch niet?

Wil je nog wat langer van dit fijne plekje kunnen genieten dan kunnen we je verblijf gewoon verlengen. De witte stranden, maar ook alles wat je in de omgeving kunt doen vervelen nooit.

Ga bijvoorbeeld naar Xel-ha een natuurlijk baai waar je de kleurrijke onderwaterwereld kunt combineren met een fietstocht door boomtoppen. In eco park Xcaret laat je je meedobberen in ondergrondse rivieren. Meer cultuur vind je bij Coba, een van de oudste Mayasteden van Mexico. De receptie kan een tour voor je boeken, maar ben je met de huurauto dan rijd je er binnen 1 uur ook zelf heen.

Is het dan toch echt je laatste dag, dan rijd je zelf naar de luchthaven van Tulum of we regelen een transfer voor je.

 

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan