Hangmat op blote-voeten-eiland

Mexico Isla Holbox reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Isla Holbox
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 225,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per auto of (dure) privé transfer

Isla Holbox is zonder twijfel ons favoriete eiland voor de kust van Mexico. Het is klein, idyllisch en lekker lokaal. Er rijden geen auto's, maar golfkarretjes. Veel inwoners leven van visvangst maar inmiddels ook steeds meer van het toerisme.

Het enige dorpje op het eiland is Wil je meer dan je hangmat, ga dan lekker snorkelen: van mei tot september zie je hier walvishaaien, waar je zonder gevaar bij kunt zwemmen. Dolfijnen, schildpadden en roggen zijn er het hele jaar.

Overnachten: 3 nachten in een knus dorpshotel met zwembad
Excursie: eilandtour (met snorkelmogelijkheid)
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • vervoer: per auto of privé transfer, ferry (ca. € 6,- p.p.) of privé boot (ca. € 15,- p.p.)

  • maaltijden

  • fooien

Mexico HolboxDag 1 – Playa del Carmen – Holbox

Na je verblijf in Playa del Carmen, haal je tijdens de huurauto op. In ongeveer 2,5 uur rijd je naar het dorpje Chiquila. Let goed op de ‘topes’, verkeersdrempels die niet altijd goed aangegeven staan. Bij de steiger parkeer je je auto bewaakt voor ca. € 2,50 per dag en koop je een kaartje voor de ferry. Er gaan er 9 per dag. Je kunt wachten bij een van de kraampjes bij het haventje. Er zitten altijd wel wat locals die graag een praatje maken tijdens je reis Mexico. Met de ferry is het een half uur varen naar Holbox. Golfkart-taxi’s staan klaar om je naar je hotel te rijden, geen slecht idee want op Holbox is het vaak heet en de ‘wegen’ zijn onverhard.

Je verblijft in een knus dorpshotel met zwembad in een tropische tuin. Je kamer is in een Mexicaanse sfeer ingericht en voorzien van airconditiong en ventilator. Binnen tien minuten loop je op het strand.

hangmat holboxDag 2 en 3 – Holbox, verblijf en boottrip

Het dorp Holbox heeft inmiddels een behoorlijk aantal gezellige restaurants en bars. Dit eiland is de aangewezen plek om een dag in je hangmat te kruipen met een goed boek, je handdoek op het strand uit te slaan of wat te badderen in zee. Wil je meer van het eiland zien dan huur je een golfkarretje, het enige vervoermiddel op dit eiland, niet erg inspannend maar wel leuk om te doen. Wil je liever georganiseerde trips, dan zijn er eco-tours over het eiland. Daarnaast was Holbox altijd een van de beste kite-surf plaatsen ter wereld. Helaas heeft de Mexicaanse regering enkele van de hiervoor gebruikte stranden gesloten ten behoeve van natuurbehoud. Maar ben je een echte kitesurfer, dan kun je op een paar stranden nog steeds je hart ophalen. Hiervoor moet je alleen wel je eigen uitrusting meenemen.

walvishaai holbox eiland mexicoEen must voor iedere bezoeker aan Holbox, en daarom inbegrepen in de prijs van deze bouwsteen, is de Islas boottrip over de Golf van Mexico. Deze gaat van Holbox naar onbewoonde eilanden in de omgeving. Eerst naar Isla Pajaros; onderweg kom je soms dolfijnen of roggen tegen. Je wandelt tussen de vogelkolonies (pelikanen, fregatten, etc) op het eiland door. Dan brengt de boot je naar Yalahao Lagoon, waar je zwemt in het warme water van een kristalheldere bron tussen de tropische vegetatie. Tot slot vaar je naar het maagdelijke strand van Isla Passion, met rustig water, palmbomen en flamingo’s. Onderweg in het water blijven speuren naar schildpadden, of andere visjes.

witte zandstrand holbox mexicoOp Holbox:

Er is maar één pinautomaat en geen bank. Restaurants accepteren meestal geen credit card, hotels wel ( Visa of Master), maar je betaalt flink commissie. Neem daarom contant geld mee. Op het eiland hebben mobiele telefoons vaak geen bereik.

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om walvishaaien te zien. Soms zijn ze er al in mei of tot september. Er zijn altijd dolfijnen, schildpadden of mantaroggen. Ook het hele jaar door: wat zandvliegen en muggen. In augustus en september het meest. Neem goede muggenspray en anti-jeuk mee.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Excurie - Snorkelen met walvishaaien

Reissom: € 114,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Dagtocht vanaf Isla Holbox

Tussen juni en september zijn er walvishaaien te spotten aan de kust van Isla Holbox. Mocht je in deze periode reizen dan kun je ook kiezen voor een snorkelexcursie waarbij je deze dieren gaat opzoeken. Garanties zijn er natuurlijk niet maar de kans dat je met de walvishaaien kunt snorkelen is groot. Buiten de genoemde periode kunnen we deze excursie jammer genoeg niet aanbieden.

Verblijf in comfort stay accommodatie

Reissom: € 281,- per persoon voor 3 nachten
Inbegrepen: Inclusief 3 overnachtingen in onze comfort stay (incl. ontbijt) en boottocht excursie

Wil je graag wat comfortabeler verblijven dan kun je op Isla Holbox ook voor onze comfort optie kiezen. Je verblijf dan in een kleinschalig resort direct aan het strand. Je kamer heeft airconditioning. Ook hier kun je lekker in het zwembad ploffen als je de zee zat bent.

Welke optie wil je aanvragen?

Hangmat op blote-voeten-eiland
Excurie - Snorkelen met walvishaaien
Verblijf in comfort stay accommodatie
x