gezin aan tafel mexico reis

Mi casa es tu casa

Homestay Mexico reis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Villahermosa
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 65,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per auto

Echt kennis maken met Mexico doe je door het binnenland in te trekken en ook eens bij de Mexicanen te overnachten. Dit is dan ook precies wat je deze nacht gaat doen. Wanneer je reist van Campeche naar San Cristobal is de rit te lang om in één keer af te leggen. Daarom maak je een tussenstop in de buurt van Villahermosa en slaap je bij een Mexicaanse familie thuis.

De gastvrije familie zorgt voor een Mexicaanse maaltijd, een lekker wijntje en verhalen over Mexico en de omgeving waar je verblijft. Fijn is dat de vrouw uit deze familie Nederlandse is. Je hoeft dus niet per se een woordje Spaans te spreken om deel te kunnen nemen aan de gesprekken.

Overnachten: 1 nacht in een moderne homestay bij de Mexicaan thuis
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: 1x ontbijt, 1x diner
  • autohuur

  • excursies

  • lunch maaltijden

  • fooien

Homestay Mexico reisDag 1 – Homestay Mexico reis, aankomst

Veel autoreizigers reizen tijdens hun Mexico reis van Campeche naar San Cristobal de las Casas. Ze overnachten dan in Villahermosa, omdat de afstand tussen deze twee plaatsen te groot is. Het is ten slotte vakantie. Je reist de staat Tabasco door: een groene route door vruchtbare plantages.

Vanuit Campeche kom je na zes uur rijden aan in je homestay in de buurt van Villahermosa. Rafael en Patricia verwelkomen je in hun huis. Onze agent heeft hen leren kennen als een hartelijk stel dat hun leven heeft gewijd aan het helpen van kinderen in hun therapeutische paardencentrum. Uit de keuken komen de geuren van de avondmaaltijd die bereid wordt. Een afwisselende stop, omdat je op een bijzondere manier van de gastvrijheid van de Mexicanen geniet. Veel reizigers vinden Villahermosa een drukke stad, die buiten Parque La Venta weinig te bieden heeft. Je homestay is rustig gelegen buiten de stad, wel zo prettig.

ontbijt homestay gastgezin mexicoDag 2 – Vertrek Villahermosa

Reistijd: 6 uur naar volgende bouwsteen

Vanochtend staat je ontbijt op je te wachten wanneer je beneden komt. Er wordt heerlijk uitgepakt door de gastvrouw Patricia. Er is keuze uit vers fruit, een lekker eitje, cereals en brood. Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt kun je er weer tegenaan. Een ervaring rijker neem je afscheid van je gastgezin.

Vandaag reis je namelijk verder naar San Cristobal voor de bouwsteen ‘Colors and Indians‘. Dit is ongeveer 6 uur rijden. Een afwisselende rit omdat het laatste deel van de route steeds meer door de bergen gaat.

stenen hoofden parque venta mexicoBij verlenging van je homestay Mexico reis: Parque de la Venta

Wil je nog wat van Villahermosa zien? Blijf dan een nacht langer bij je homestay en ga dan naar ”Parque de la Venta” in het centrum van Villahermosa. De enorme stenen hoofden hier stammen uit de Olmekentijd. Ze zijn dus ouder dan de Mayaruïnes die in Mexico liggen. Je hebt ongeveer 2 uur nodig voor het park.

Verstuur je reisplan