Slingeren in de jungle

Mexico Kolem Jaa

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Kolem Jaa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 91,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per auto

Net tussen de staat Tobasco en de bergen van Chiapas ligt het natuurpark Kolem Jaa. Midden in de jungle laat je de koloniale dorpen en steden voor wat ze zijn en kom je tot rust... totdat brulapen van zich laten horen.

Je overnacht in een kleurrijke cabaña met uitzicht op de jungle. Wakker geworden (of gemaakt) slinger je vervolgens als een echte Tarzan of Jane tussen de boomtoppen of abseil je van een waterval. De spieren laat je vervolgens ontspannen in de natuurbronnen van het park.

Overnachten: 2 nachten in een jungle lodge
Excursie: geen
Transport: boottransfer naar je jungle lodge
Maaltijden: 2x ontbijt
  • activiteiten zoals tokkelen en abseilen. Ter plaatse (kleine) meerprijs

  • vervoer

  • overige maaltijden

  • fooien

mexico jungle rivierDag 1 aankomst Kolem Jaa

Het is een eindje rijden maar dan kom je wel op een bijzondere plek. In ongeveer 6 uur rijd je van het platte schiereiland Yucatan naar de bergen van Chiapas. Op deze grens is de diversiteit van de natuur groot. Brul- en slingerapen, maar ook tropische vogels en leguanen hebben watervallen en natuurbronnen in hun achtertuin. Bij aankomst parkeer je de huurauto en word je per boot in ongeveer 10 minuten naar je jungle-cabaña gevaren. De locals heten je welkom en spreken vooral Spaans, maar met handen-en-voetenwerk kom je er altijd uit. Voor wat verkoeling kun je de rivier inspringen, maar volgens ons is de waterval naast de lodge een stuk spectaculairder.

Dag 2 tokkelen, abseilen en relaxen

Heb je hoogtevrees, dan wordt vandaag een extra spannende dag. In de ochtend slinger je op ongeveer 30 meter hoogte de boomtoppen door. Er zijn 7 trajecten met steeds weer een ander uitzicht. Na de lunch, als het ook wat warmer geworden is, lonken de watervallen. De instructeur neemt je mee naar de top en zorgt dat je goed vast zit. Tot 3 tellen en dan ga je achteruit de waterval af. Veilig beneden volgt een commando-parcours waarna je de modder van je afspoelt bij de watervallen van de lodge.

Het diner vonden we niet heel bijzonder, maar na een zakje marshmallows bij het kampvuur vielen we moe en voldaan in slaap.

Optionale excursies Kolem Jaa:

Tip: We raden je aan om van tevoren alvast je excursie vast te leggen zodat je zeker weet dat deze ter plaatse door kan gaan. Je kunt kiezen voor een Canopy (tokkelen) tour of de Commando tour (combinatie tour van meerdere onderdelen, waaronder het abseilen). Beide zijn voor € 20,- euro per stuk vast te leggen. Wil je deze inplannen? Laat dit dan aan de reisspecialist weten of vermeld het op het aanvraagformulier.

mexico jungle watervalDag 3 vertrek Kolem Jaa

Laat je nog een laatste keer wekken door de brulapen. Na het ontbijt word je terug gevaren en stap je de huurauto weer in.

Aan jou de keus: rijd je verder de bergen in om de bijzondere rituelen van de Tzotzil stam bij San Cristobal te ontdekken of blijf je in de jungle en rijd je op je gemak naar de jungle tempels en watervallen bij Palenque?

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Slingeren in de jungle - airco

Reissom: € 122,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Overnachtingen in jungle-cabana met airconditioning, ontbijt, entree-fee, kampvuur, zwemmen in natuurbronnen

Standaard verblijf je in de jungle in een cabana met ventilator maar uit eigen ervaring kunnen we vertellen dat het erg warm kan worden in de jungle. Wil je dus net wat meer comfort tijdens je jungle verblijf, kies dan voor een cabana met airconditioning.

Welke optie wil je aanvragen?

Slingeren in de jungle
Slingeren in de jungle - airco
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan