Mariachi’s en cenotes

Mexico Merida en Campeche

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Merida - Campeche
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: p.p. bij 2 personen
€ 157,- in stadshotels
€ 306,- in haciënda en koloniaal hotel
Vervoer: per auto of lijnbus

✓ Verblijf in centraal gelegen stadshotel met zwembad in Merida en Campeche
✓ Inclusief cenote tour
✓ Optionele salsales in Campeche
✓ Verblijf ook mogelijk in haciënda buiten Merida en koloniaal hotel in CampecheOvernachten: 3 nachten in een koloniaal stadshotel
Excursie: Cenote tour
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • autohuur of busvervoer
  • overige excursies; flamingo spotten bij Celestun en salsa les in Campeche
  • maaltijden
  • fooien

Dag 1 aankomst Merida

Vanuit Chichen Itza is het ongeveer 1,5 uur rijden naar Merida. Hier check je in bij een leuk stadshotel in het centrum van Merida. Er is een zwembad voor als je wat afkoeling wilt.

Merida is sinds de komst van de Spanjaarden al het culturele centrum van de regio en hierdoor ook een levendige stad. Overdag struin je door de smalle straatjes en musea, maar in de avond barst de levendigheid pas echt los. Mariachi-bands spelen op verzoek je favoriete nummer en geregeld zijn er op het centrale plein openlucht concerten en dansvoorstellingen.

Dag 2 zwemmen in cenotes

Op het schiereiland van Yucatan komen geen bovengrondse rivieren voor. Door de kalkachtige ondergrond heeft het regenwater ondergrondse grotten en rivieren uitgesleten. Hier en daar zijn openingen ontstaan en jij gaat vandaag enkele van deze cenotes ontdekken. Vanuit Merida word je opgehaald en via een smalle ladder klim je de grot in. Zonnestralen schieten lang je heen het helderblauwe water in en na deze klim kun je niet wachten om er zelf in te springen. Zo ontdek je steeds meer van deze mysterieuze grotten.

Dag 3 Merida – Campeche

Reistijd: 8 uur inclusief stops

Behalve cenotes vind je in de omgeving ook eeuwenoude Maya-nederzettingen. Wil je hier meer van zien ontbijt dan vroeg en rijdt over de “Route Puuc” naar Campeche. Onze favoriet is Uxmal; één van de oudste en indrukwekkendste steden. De Grote Piramide, het Schildpadhuis en tal van bijgebouwen zijn versierd met afbeeldingen van de regengod Chac.

Aan het einde van de middag kom je, na het bezoek aan de Mayaruïnes, aan in Campeche. Van oorsprong een piratenstad aan de Golf van Mexico, maar nu vooral in de avond levendig met restaurants en (salsa)barretjes. Ben je onzeker over je “moves” plan dan een salsa-les in voordat je helemaal los gaat.

Campeche vakantie MexicoDag 4 vertrek uit Campeche

Vandaag eindigt deze bouwsteen. Maak nog een ochtendwandeling door het centrum en langs enkele van de vestingmuren voordat je verder reist.

Reis je twee weken door Mexico, vervolg dan je reis naar Palenque. Hier combineer je de Maya ruïnes met de jungle en kun je sommige tempels zelfs beklimmen. Heb je meer vakantiedagen, ga dan de bergen in met de bouwsteen Colors and Indians of voel je een Tarzan of Jane met de Slingeren in de jungle bouwsteen.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Salsa les in Campeche

Reissom: € 18,- p.p.
Inbegrepen: Salsa les van 1,5 uur

Wil je de aanstekelijke levensvreugde van de Mexicanen zelf ervaren? Leer dan samen met een aantal Mexicanen de eerste salsastappen in de dansstudio van Nelly. Zelf moesten wij even wennen aan het ritme, maar met de goede tips van Nelly werden onze Hollandse ledematen al snel losser. Na anderhalf uur dansles voelden wij ons soepel de dansvloer over zwieren. De dansstudio ligt ongeveer twintig minuten lopen van je hotel. Afhankelijk van het weer is de les buiten in de tuin of in de studio.

Wil je de geleerde danspassen direct in de praktijk brengen? Vraag Nelly dan naar tips voor leuke salsabars. De les is mogelijk van maandag tot en met vrijdag.

Hacienda buiten Merida en koloniaal hotel met zwembad in Campeche

Reissom: € 306,- p.p. bij verblijf in een twee persoonskamer
Inbegrepen: 2 nachten in een hacienda net buiten Merida, 1 nacht in comfortabel stadshotel in Campeche, Cenote tour vanuit Merida

Houd je liever van wat meer rust dan een verblijf midden in de drukke stad Merida dan slaap je met deze upgrade in een oude sisal hacienda net buiten de stad. De auto kun je laten staan want met een taxi ben je snel in de stad. Dat scheelt weer zoeken naar een parkeerplaats in de eenrichtingsverkeer straatjes. Tijdens je verblijf in Merida doe je nog steeds de hierboven beschreven Cenote tour. In Campeche slaap je wel in een hotel midden in Campeche. In beide hotels heb je een zwembad.

Welke optie wil je aanvragen?

Mariachi’s en cenotes
Salsa les in Campeche
Hacienda buiten Merida en koloniaal hotel met zwembad in Campeche
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan