Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Mountains en rivers

   Belize San Ignacio

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: San Ignacio - Mountain Pine Forest Reserve
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 299,- p.p. bij 2 personen
   Vervoer: per lijnbus

   Wie graag meer wil zien van het onbekende Belize, kan in het natuurgebied Mountain Pine Ridge bij San Ignacio, op een leuke manier veel van het binnenland zien.

   Je verblijft in een idyllische omgeving: subtropisch dennenwoud met mahoniebossen, papegaaien, watervallen en Maya ruïnes. Je maakt een kanotocht met lokale gids door een mysterieuze Maya grot. Onderweg ga je door een gebied waar traditionele mennonieten leven. Wanneer je ook de overwoekerde ruïnes van Caracol wil bezoeken blijf dan een nacht langer.

   Dit prachtig stukje Belize kennen maar weinig mensen, en dat is helemaal niet erg.

   Overnachten: 2 nachten in een hotel met uitzicht op de vallei
   Excursie: halve dagexcursie inclusief een kanotocht met gids door Mountain Pine Reserve
   Transport: geen
   Maaltijden: 2x ontbijt
   • vervoer

   • overige maaltijden

   • optionele excursie: dagtocht Actun Tunichil Muknal met gids en lunch

   • optionele excursie: dagtocht naar de ruines van Caracol met gids en lunch

   • fooien

   belize rondreis ignacio uitzichtenDag 1 – Belize San Ignacio, aankomst

   San Ignacio is een dorp met niet meer dan 8000 inwoners dat zichzelf promoot met de slogan “the west is the best”. In het dorp vind je restaurantjes, internet, een pinautomaat en souvenirwinkels. Je komt aan met de bus en van het centrum neem je zelf een taxi naar het hotel waar je verblijft. Het ligt op een heuvel met uitzicht over het dorpje. De kamers zijn voorzien van eigen badkamer, airconditioning en zijn ingericht met Caribische tinten en decoraties. Op loopafstand liggen de ruïnes van Cahal Pech een paleiscomplex waar oude Maya koningen woonden.

   Belize San Ignacio - kanotripDag 2 – San Ignacio, kanotrip

   Op dag twee staat een kanotrip op het programma door het groene binnenland. Met een Engelssprekende gids rijd je door sinaasappelboomgaarden. Een landschap waar Mennonieten wonen en fruit en groenten kweken. Je ziet een glimp van hun traditionele leven zonder moderne hulpmiddelen. Dan kom je aan bij de ingang van de Barton Creek grot, een oude Maya site. De grot is alleen toegankelijk per kano en doet heel magisch aan. Terwijl je rustig door de grot vaart zie je stalactieten en stalagmieten in allerlei kleuren. Behalve het druppen van water hoor je niets. Wanneer je het lampje op je helm uit moet doen en terug naar het licht vaart voelden wij ons alsof we uit Xibalba, de Maya onderwereld terug kwamen. Wil je de grot op een meer actieve manier ontdekken dan kunnen we ook de Actun Tunichil Muknal tour inplannen. Zie hieronder.

   ignacio mennonieten belizeDag 3 – San Ignacio, vertrek

   Sta vandaag vroeg op als je doorreist naar de Caribische kust. Vanuit San Ignacio kun je zelf de bus nemen naar Belize City. Hier neem je vanaf het haventje de boot naar ons blote voeteneiland Caye Caulker. De boten gaan regelmatig en je kunt gewoon aan het loket een kaartje kopen.

   Wil je door naar de grens met Mexico, Chetumal, dan krijg je van onze lokale agent instructies hoe je de verbinding doet. Wil je een bezoek brengen aan de grootste Maya ruïnes van Latijns Amerika, neem dan de bus van San Ignacio naar Flores. Dit is je uitvalsbasis voor een bezoek de ruïnes van Tikal. De exit fee voor Belize bedraagt B$30, ca. € 25,-.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Actun Tunichil Muknal tour

   Reissom: € 28,- p.p. bij 2 personen extra
   Inbegrepen: Dagexcursie Actun Tunichil Muknal vanuit San Ignacio inclusief vervoer, gids en lunch

   Wil je de Barton Creek Cave liever wat actiever ontdekken, kies dan voor de Actun Tunichil Muknal (ATM) tour. Door National Geographic recent uitgeroepen tot nummer 1 heilige grot. Na een hike van een klein uur door de jungle kom je bij de ingang waar de gids je instructies geeft. Al zwemmend en klauterend ga je Xibalba, de Maya onderwereld verkennen. Naast indrukwekkende stalactieten en stalagmieten is deze ATM grot ook de laatste rustplaats van de “Crystal Maiden” een ceremonieel Maya slachtoffer.

   Dagtocht Caracol

   Reissom: € 124,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: Dagexcursie naar Caracol vanuit San Ignacio inclusief vervoer, gids en lunch (exclusief entree)

   Ga je niet naar Tikal in Guatemala of wil je meer van de Mayacultuur zien, blijf dan een extra nacht en ga de weinig bezochte ruïnes van Caracol bezoeken. Hier struin je met een gids als een ontdekkingsreiziger door de jungle op zoek naar ruïnes. Caracol is de grootste Mayaruïne van Belize en hoort thuis in het rijtje belangrijke Mayasites zoals Tikal in Guatemala en Palenque in Mexico. Een hoogtepunt is de Caana piramide, wat in de oude Mayataal ‘paleis in de hemel’ betekent. Met zijn sierlijke vorm en lengte van ruim 41 meter is het een van de hoogste gebouwen toentertijd gemaakt door mensen en nog steeds het hoogste punt van heel Belize.

   Na de lunch neemt de gids je mee naar de Rio Frio cave en Rio on Pools. Deze rivier tussen de dennenbomen heeft meerdere watervallen en uitgesleten “zwembaden” waar je kunt afkoelen na het tempel klimmen van vandaag.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Mountains en rivers
   Actun Tunichil Muknal tour
   Dagtocht Caracol
   x