belize reis cockcomb waterval

Jaguarwoud en Garifunastrand

Belize Placencia

 • Overzicht
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Kaart
Reisschema: Placencia - Cockscomb Basin Jaguar Reservaat
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 349,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per lijnbus

✓ Caribisch palmstrand
✓ Tropische jungle: Cockscomb Jaguar Reserve
✓ Hotel op het witte zandstrand
✓ Kleurrijk koraalrif direct voor de deur

Overnachten: 3 nachten in een eenvoudig houten strandhotel
Excursie: gids en entree voor Cockscomb Basin Jaguar Reservaat
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • vervoer naar Placencia (ongeveer € 10,- per persoon vanuit Belize City per lokale bus)
  • maaltijden
  • optionele excursies: dagtour vanuit Placencia naar Monkey River
  • entreegelden
  • fooien

belize rondreizen placenciaDag 1 – Belize Placencia, aankomst

Deze bouwsteen start vanuit Belize City of vanuit Dangria na de zeil bouwsteen. Per lokale bus (type Amerikaanse schoolbus) reis je over de snelle en mooie Hummingbird Highway. Kleurige huizen en sinaasappelplantages wisselen elkaar af. Je zit waarschijnlijk wat krap, maar het is een mooie manier om de verschillende bewoners van dit land te zien. Naast de donkere Garifuna bevolking zagen we ook blanke Mennonieten in de bus zitten. Deze oorspronkelijke afstammelingen van Nederlanders spreken onderling Duits en leven nog heel primitief.

Aangekomen in het oude vissersdorp Placencia is het nog een klein stukje lopen naar je hotel op het witte zandstrand. Je kamer is typisch Belizaans; eenvoudig en met een hangmat op je terras. Je badkamer heeft warm water (een luxe in Belize), een fan en koelkastje. Al hangend in de hangmat zie je de zon in de Caribische zee zakken.

rondreis belize cockscomb reserveDag 2 – Placencia, dagtrip naar het Cockscomb Basin Jaguar Reservaat

Naast het witte poederstrand is Placencia ook bekend om het subtropisch regenwoud. Hier vind je namelijk al het wildlife dat voorkomt in Belize.

Tijdens de dagexcursie die wij voor je plannen, heb je de kans om alles wat Belize rijk is aan natuur te gaan zien. Vroeg in de ochtend staat de gids voor je klaar en reis je samen met andere reizigers in een uur naar het reservaat. De elegante jaguar waarnaar het park vernoemd is, zul je waarschijnlijk niet gaan vinden. Hij verschuilt zich overdag en jaagt ’s nachts. Maar je kunt hier wel coati’s, miereneters, gordeldieren en natuurlijk veel vogel- planten- en bloemensoorten spotten. In het park zijn verschillende trails die je kunt lopen en samen met de gids bepaal je welke je gaat lopen. De tour is inclusief vervoer, gids en lunch. Rond half vijf ’s middags ben je weer terug in Placencia.

Belize PlacenciaDag 3 – Placencia, verblijf

Nadat je uitgerust wakker bent geworden, bepaal je vandaag zelf wat je gaat doen. Wil je de kleurrijke onderwater wereld verkennen ga dan een dagje snorkelen of duiken bij Laughing Bird Caye. Dit eiland is omringd door maagdelijk wit strand met wuivende palmbomen. Hier loop je zo het kraakheldere water in om te zwemmen en te snorkelen. Naast tropische vissen, gracieuze roggen zie je met een beetje geluk ook spelende dolfijnen.

Trek je liever nog een keer de natuur in? Dan is de Monkey River tour een aanrader (zie de omschrijving hieronder).

vliegtuig cockscomb belizeDag 4 – Placencia, vertrek

Wil je na je avontuur in het Cocksomb reservaat nog een dagje uitrusten, dan raden we aan om een nacht te verlengen in Placencia. Anders eindigt vandaag de bouwsteen in Placencia en vervolg je je reis en vertrek je weer richting Belize City. Trek dan het binnenland in met Mountains and rivers en ontdek een eeuwenoude Maya grot, of doe helemaal niets op Rustig aan op het reggae eiland.

Vlieg je vanuit Belize terug naar Amsterdam dan raden we je een laatste nacht in Belize City aan. De vlucht terug naar huis vertrekt vaak rond het middag uur en dat red je niet vanuit Placencia.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Monkey River Tour

Reissom: € 105,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Dagexursie per boot en te voet met gids

Samen met een gids vertrek je ’s ochtends vroeg per boot naar deze ongerepte Monkey River. Eerst over zee en dan via een smalle rivier de jungle in. Struinend door de dichte begroeiing hoor je veel over het gebied en ontmoet je lokale ‘bewoners’ zoals brulapen, neusbeertjes, iguana’s, krokodillen en kleurrijke vogels die je nieuwsgierig aankijken. Je luncht (niet inbegrepen) in het kleine Monkey River town en daarna vaar je terug naar Placencia, rond drie uur ’s middags ben je weer terug. Voor een meerprijs kunnen wij ook deze beleving voor je reserveren.

Welke optie wil je aanvragen?

Jaguarwoud en Garifunastrand
Monkey River Tour
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan