mexico rondreis hangmat

Easy going Playa del Carmen

Mexico Playa del Carmen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Playa del Carmen
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 150,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: transfer

Als je naar Yucatan vliegt kom je aan op het vliegveld van Cancun. Cancun met zijn torenhoge resorts en massale stranden vinden we niet zo geschikt om de eerste twee nachten te verblijven; in Playa del Carmen, een uurtje ten zuiden van de luchthaven, vonden wij meer sfeer. Het is de laatste jaren uitgegroeid tot een levendige badplaats en ligt direct aan een mooi wit zandstand (vooral aan de randen rustig) zodat je snel in de vakantie-mood komt. Je hoort mariachi's op straat zingen, uit de tequila- en burritotentjes op de levendige vijfde Avenida klinkt vrolijke salsa en op het strand klinkt een mengeling van zwoele reggae en lounge muziek.

Na je verblijf in Playa del Carmen start je je reis over het schiereiland Yucatan. Je kunt aan het eind van je reis ook weer terugkomen en de laatste dagen aan het strand van Tulum of Playa del Carmen doorbrengen.

Overnachten: 2 nachten in een sfeervol stadshotel met mini zwembad
Excursie: geen
Transport: privé transfer van luchthaven naar accommodatie
Maaltijden: geen
  • excursies

  • maaltijden

  • fooien

mexico playa strand hangmatDag 1 Aankomst Mexico Playa del Carmen

Bij aankomst op het moderne Cancun airport word je opgewacht in de aankomsthal. De douane en bagageclaim gaat doorgaans snel waardoor je al snel je eerste Mexicaanse peso’s kunt pinnen. Meestal ben je anderhalf uur na de landing in je hotel in Playa del Carmen.

Onze favoriete hotelletjes in Playa liggen heel centraal, op nog geen 200 meter van het brede strand. Ook vlakbij ligt de Quinta Avenida (Vijfde Avenue); de leukste straat van Playa del Carmen. Je kamer is ruim en netjes en voorzien van douche, toilet en airco. Sommige kamers hebben ook een balkon.

Mexico Playa del CarmenDag 2 Ontspannen start in Playa del Carmen

De volgende ochtend ben je waarschijnlijk vroeg wakker door het tijdsverschil. Vandaag ontmoet je onze lokale agent en bespreek je samen de reis en kun je eventuele vragen stellen. De rest van de dag kun je wennen aan het klimaat en het tijdsverschil: handdoek en boek mee naar het strand en zonnestralen op je lijf neerlaten, dat is duidelijk. Loop voor een lunchplek een van de beachbars binnen. De zon is sterk dus blijf ’s middags in de schaduw. Op de Quinta Avenida, de winkelstraat in het centrum, is van alles te zien en te doen. Ook ’s avonds kun je daar overal vertier vinden. Houd je van salsa en lekker eten, dan is ‘Fusion’ aan het strand ‘the place to be’.

Waarschijnlijk breng je een groot deel van je tijd in Playa del Carmen door op het strand voor de deur. Wil je ook actief bezig zijn, dan regel je ter plaatse een snorkel-/duiktrip naar de koraalriffen voor de kust, een van ’s werelds beste riffen.

Snorkelen met walvishaaien?

Wat veel mensen niet weten is dat je vanuit Playa del Carmen ook met (vriendelijke) walvishaaien kunt snorkelen. Van juni tot en met augustus zwemmen deze oerdieren voor de kust van Cancun. Vraag ons naar de mogelijkheden om dit te beleven.

mexico-coronaDag 3 Playa del Carmen, vertrek

Vandaag is je startpakket Playa del Carmen afgelopen. Het wordt nu tijd om het echte Mexico te ontdekken.

Vanuit Playa del Carmen start je je reis door Mexico met onze bouwsteen Hacienda’s en Mayapiramides richting Chichèn Itza. Wil je de reis rustig starten in een mooi natuurgebied, ga dan eerst naar In bad met roze flamingo’s en vervolg dan je reis richting Chichen Itza met bovengenoemde bouwstenen.

Heb je nog niet genoeg gezien van de kust, wees gerust, je kunt namelijk je reis Mexico eindigen in het plaatsje Tulum met de bouwsteen Ruïne aan het palmenstrand. je hebt dan nog een paar dagen de tijd om de Mexicaanse stranden en baaien te verkennen voor wat ultieme ontspanning.