Puebla Mexico foodtour

Proeven in Puebla

Mexico Puebla

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Puebla
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 172,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per auto of lijnbus

Vind je Mexicaans eten net zo lekker als wij? Dan is deze bouwsteen een must in je Mexico reis. Het nationale feestgerecht van Mexico: mole maken ze hier in Puebla het best, met meer dan 40 verschillende ingrediënten. Om dit te proeven regelen wij een culinaire stadstoer. Een Engelssprekende gids laat je niet alleen de lokale markt, maar ook kleine restaurants en bakkerijen met typisch Mexicaanse lekkernijen ontdekken.

Overnachten: 2 nachten in een koloniaal hotel in het centrum
Excursie: culinaire stadstour met gids
Maaltijden: foodtour
Transport: geen
  • fooien

  • overige maaltijden

Mexico rondreis - Cactus PueblaDag 1 Mexico City – Puebla

Het koloniale Puebla ligt met drie uur afstand relatief dicht bij Mexico City, maar het duurt wel even voor je de ‘bebouwde kom’ van één van de grootste steden ter wereld uit bent.

Je reist door een droog, bergachtig landschap met grote cactussen en hier en daar een afslag naar een kleurrijke haciënda. Dit is wat wij ons bij het Mexicaanse platteland voorstellen. Na ongeveer drie uur rijden doemt Puebla op: een kunstzinnige stad met veel culturele activiteiten. Helemaal passend bij Puebla reserveren we een voormalig klooster in het koloniale centrum. Vanaf het dakterras kijk je uit over de historische stad. Vraag bij de receptie of er de komende dagen iets bijzonders gebeurt. De lokale feesten zijn hier heel leuk om mee te maken.

Puebla - foodtour marktDag 2 Puebla – culinaire stadstour

Puebla staat bol van de pittoreske wijken. Als je (schilder)kunst bewondert, kom je de ochtend wel door. In de kunstenaarswijk Barrio del Artista zijn veel open ateliers.

’s Middags neemt een gids je in een klein groepje mee en ga je de geheimen van de Mexicaanse keuken ontdekken. Natuurlijk mole, een soort chocoladesaus, maar ook andere Mexicaanse lekkernijen komen voorbij. Bijzonder is het letterlijke kijkje “achter de schermen” van de kleine winkels. De eetcultuur is belangrijk, maar de gids vertelt ook andere interessante feiten over de Mexicaanse cultuur en Puebla in het bijzonder.

Uitbuiken kan goed bij het schitterende Teatro Principal. Vlakbij het 150 jaar oude theater ligt een levendig terras: een verzamelplek voor de muzikanten uit Puebla.

Dag 3 Puebla – vertrekJalcomulco Coatepec

Na het ontbijt verlaat je deze culinaire kunststad en reis je per lijnbus of huurauto verder naar een ander koloniaal hoogtepunt Oaxaca. Hier ontdek je “de dodenstad” Monte Alban en ga je met een fietstocht downhill langs pre-Hispaanse dorpen.

Wil je liever wat meer activiteit in het midden van de natuur? Reis dan naar onze eco-cabañas bij Jalcomulco voor een avontuurlijke rafting tour.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan