Groen en blauw bij Semuc Champey

avontuurlijk en actief in Guatemala

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Antigua-Lanquin/Semuc Champey-Flores
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € ,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: shuttle transfer

Semuc Champey is een verborgen highlight in Guatemala. Omdat het ruim 10 uur rijden is over gedeeltelijk slechte wegen is de plek vooral populair bij backpackers of avontuurlijke reizigers die wat langer de tijd hebben. Je gaat echt van het gebaande pad maar kan het prima combineren onderweg van Antigua naar Tikal. Je slaapt in een simpel hostel en gaat een dag met een gids op pad om te wandelen, klauteren, zwemmen en tuben en ook waad je tot je middel in het water door een grot enkel verlicht door de vlam van je kaars. Best wel spannend maar een unieke ervaring tijdens je reis door Guatemala.

Overnachten: 2 nachten in een simpele bungalow in een hostel in Lanquin
Excursie: dagexcursie in Semuc Champey inclusief hiken, zwemmen, tuben, grotbezoek
Transport: gezamenlijke transfer van Antigua naar Lanquin en vanaf Lanquin naar Flores
Maaltijden: 2x ontbijt

- maaltijden naast het ontbijt
- fooien

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Dag 1 – Antigua – Lanquin / Semuc Champey

Na je verblijf in Antigua is het tijd voor wat avontuur. Met een gedeelde shuttle transfer reis je naar Lanquin. Onderweg worden toilet stops en een wat langere lunchstop gemaakt. De rit duurt ongeveer 10 uur en vooral het laatste deel van de rit is de weg erg slecht. De uitzichten zijn gelukkig wel prachtig. Omdat er nog maar weinig reizigers naar Semuc Champey gaan is het gebied toeristisch nog niet erg ontwikkeld. Er gaat dan ook nog geen comfortabel openbaar vervoer richting dit gebied. Waarschijnlijk kom je wat gaar aan bij je verblijfplaats voor de komende twee nachten. Je slaapt in een simpel maar sfeervol hostel met bungalows in een tuin aan de rivier in het dorpje Lanquin. Het dorp stelt weinig voor maar het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de watervallen.

 

Dag 2 – Bezoek Semuc Champey

Vandaag is het tijd om te zien waar je echt voor komt. De watervallen van Semuc Champey en de prachtige groene omgeving. Je begint met een hike naar uitzichtpunt (mirador).  Draag dichte schoenen of sandalen want het is geen goed onderhouden pad en stenen kunnen glibberig zijn. Je inspanningen worden beloond met een prachtig uitzicht over de terrassen van de waterval. Daarna mag je lekker afkoelen in de watervallen.

In de middag ga je ondergronds. Met een kaars in je hand daal je af in een grot die vol water staat. Bij de ingang van de K’an Ba grot krijg je een kaars. Al snel sta je tot je heupen in het water en klim en klauter je tot het eindpunt; Een waterval waar je in kan springen. Als je dit niet durft kun je ook wachten tot de groep terug is.  Je eindigt de dag al dobberend op een tube op de Cahabon rivier. Hierna word je weer afgezet bij je hostel.

Dag 3 – Semuc Champey – Flores/Tikal

Je gaat weer terug naar het “gebaande” pad. Het is weer een flinke rit en reken maar op 10 uur, afhankelijk van de hoeveelheid stops. Je wordt afgezet bij in Flores. Dit is de uivalsbasis om de indrukwekkende ruines van Tikal te bezoeken. Natuurlijk is dit voor vele reizigers het hoogtepunt van een reis door Guatemala dus hier ben je weer omringd door andere toeristen.

Helaas kunnen we dit niet voor je aanvragen

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan