Mexico specialistOver Riksja Mexico

Riksja Mexico is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds.

tulum-mexico-reizenKyriël van der Sloot

Reisspecialiste Mexico, Guatemala en Belize

Reizen is een grote passie van mij, die ik graag met anderen deel. Ik ben opgegroeid in Zuid-Amerika en heb daar kennis gemaakt met de Latijns-Amerikaanse cultuur. Inmiddels heb ik al veel van wereld mogen zien en daarbij heeft Mexico echt mijn hart gestolen. Wat een interessante geschiedenis, indrukwekkende Maya-ruïnes en rijke (vooral ook lekkere!) keuken. Een geweldig land om op reis te gaan, waar je ook nog eens het ultieme vakantiegevoel krijgt door de uitgestrekte zandstranden. Ik vond het tijdens mijn reis vooral leuk om te fietsen naar de standjes van Tulum. Wil je dit ook doen? Kijk dan naar de bouwsteen “Fietsen naar palmenstrand”.

Mara van der Hoek

Reisspecialiste Mexico, Guatemala en Belize

Toen ik mijn eerste reis naar Mexico maakte op mijn 18e, had ik geen idee waar ik aan begon. Ik was op het vliegtuig gestapt met het idee dat Mexico bestaat uit woestijn en cactussen. Niets bleek minder waar: er ging een wereld voor me open van felgekleurde koloniale hacienda’s, brulapen in het regenwoud en piramides met gevederde slangen. Oh, en die uitgestrekte witte palmstranden niet te vergeten. Ik was meteen verkocht en hoewel ik graag ook de rest van de wereld bezoek, blijf ik altijd terugkeren naar mijn geliefde Mexico, tegenwoordig met mijn gezin. Wil je echt iets bijzonders? Maak dan een uitstapje naar de mysterieuze ruïnes van Yaxchilan, een verlenging van de bouwsteen Jungletempels en watervallen. Deze Mayastad is alleen te bereiken met een bootje en om de stad binnen te gaan, volg je een donker kruip-door-sluip-door-gangetje dwars door de eeuwenoude gebouwen.

Evelyn Groenenberg

Product Manager Mexico, Guatemala en Belize

In 2004 liep ik stage bij onze lokale partner en zo leerde ik Mexico, Guatemala en Belize goed kennen. Ik reserveerde alle hotels en activiteiten voor de Riksja Mexico reizigers en sprak ze ter plaatse tijdens de meet & greet. Ik vond het reisproduct zo leuk dat ik na mijn studie bij Riksja Travel ben gaan werken. Inmiddels ben ik alweer ruim 10 jaar een Riksja rijder en Mexico heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik vind het dan ook geweldig om voor onze reizigers op zoek te gaan naar de leukste hotels en meest bijzondere excursies. Ik kan niet wachten tot ik mijn dochter kennis kan laten maken met het Mexico in november. Natuurlijk gaan we dan als eerste terug naar Playa del Carmen, waar ik destijds 9 maanden heb gewoond.

 

Onze partner ter plaatseSONY DSC

In Mexico, Belize en Guatemala werken wij met een Nederlandse partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Mexico reis, in goede handen bent.

 

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Wij zijn Riksja Travel, vernoemd naar het eenvoudige vervoermiddel en zijn hardwerkende berijders. Een riksja is een laagdrempelig vervoermiddel waarbij je echt contact maakt met de lokale bevolking. Door hier gebruik van te maken draag je direct bij aan de lokale economie. Riksja staat voor de verre, kleinschalige en individuele reizen die we sinds 2000 aanbieden. Reizen waarbij mensen centraal staan. Deze manier van reizen is mogelijk op al onze bestemmingen, inmiddels ook dichtbij, die je hieronder ziet.

Wil je meer over ons weten? Kijk dan op de overkoepelende website van Riksja Travel.