Inspiratie voor je Mexico vakantie

Mexico, mi corazon. Je zit in ons hart, met je zonovergoten dagen, witte stranden, Maya tempels en heerlijke eten. Maar ook buurlanden Guatemala met zijn mysterieuze tempels en Belize met haar reggae vibe zijn een feestje om naartoe te reizen. En dan die lieve lokale bevolking. Hier snappen ze wel wat gastvrijheid is. We zijn allemaal meerdere keren in Mexico, Guatemala en Belize geweest en gaan elke kans die we hebben weer terug. Wij vertellen je graag waarom.

Mexico in beeld

Laat je inspireren door wat je leest en ziet en stel je eigen individuele vakantie Mexico samen. Samen met onze ervaren reisspecialisten zet je je wensen om in een vrijblijvend reisplan.

Vakantie Mexico - wevenTulum vakantie MexicoMexico reizen - watervalTempel MexicoMexico TulumMarkt - Mexico vakantieHotel - rondreis MexicoBelize met Mexico combinerenGuatemala reizen uitzichtMexico vakantie Guatemala Antiguareis Mexico PalenqueMexico rondreizen per autoMexico reis per lijnbusMexico wildlifeCampeche vakantie MexicoChamula MexicoMexicanenPalenque Mexico

Mexico, Guatemala of Belize? Of toch alledrie?

Elk land heeft zijn of haar unieke bezienswaardigheden en heeft een heel ander gevoel. Alle drie de landen zijn bijzonder en verschillend. Hierbij zetten wij de verschillen op een rij:

Mexico rondreizen per auto

Lleurrijke straatjes in Mexico

Mexico

Het grootste en meeste bekende land van de drie en daarmee ook het meest toeristische. Dat heeft de voordelen dat het toeristisch goed ontwikkeld is en er goede vluchtmogelijkheden naartoe zijn. Vooral het schiereiland in Yucatan is geliefd en niet zonder reden. Het heeft prachtige witte stranden en heel veel Maya tempels die een bezoek waard zijn. Van grote toeristische trekpleisters zoals Chichen Itza maar ook vele kleine, nog verscholen in de jungle, waar je soms de enige toerist bent. Zelf rijden is in Mexico heel goed te doen en geeft je veel vrijheid. Reis je liever met het openbaar vervoer dan zijn de lijnbussen uitstekend geregeld en comfortabel.

guatemala reis tikal tempels

Tikal in Guatemala

Guatemala

Vanuit de bergen van Mexico ga je meestal bij San Cristobal de las Casas de grens over. Het land is nog erg authentiek en de lokale Indianen bevolking draagt vaak nog traditionele kleding. Heel kleurrijk en met veel trots en liefde gedragen. Het meer van Panajachel is adembenemend mooi en het jungle complex Tikal, diep verborgen in de jungle is een must-see als je naar Guatemala reist. Het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld hier en zelf rijden is geen optie. Daarom reis je hier met door ons vooraf geregelde shuttle busjes rond.

belize rondreis snorkelen roggen

Snorkelen in Belize

Belize

Slow down! Relax op de reggae vibes van dit kleine landje onder Mexico. De creoolse bevolking en tropische jungle maken Belize heel anders dan de buurlanden Guatemala en Mexico. Het leven gaat langzaam maar omdat het land zo klein is maakt dat voor het reizen niet uit. Er zijn maar een paar wegen dus je stapt gewoon op de eerste bus die langs komt in de goede richting. Vooral de eilanden worden veel bezocht. Caye Caulker is heerlijk relaxt maar echte stranden heeft het niet. Je komt hier voor het snorkelen in de helderblauwe zee. Durf je tussen de roggen en zusterhaaien het water in te gaan?

Mexico BBOP

Bekijk onze overzichtskaarten van Mexico, Guatemale en Belize met alle bouwstenen.

Algemene informatie voor reizen naar Mexico

Bij een verre reis is een goede voorbereiding nooit verkeerd. Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie over Mexico.

● visum, geld en gezondheid
● klimaat Mexico, Guatemala en Belize
● verzekeringen
● veiligheid
● vervoer in Mexico
● vervoer in Guatemala en Belize
● handige weetjes
● extra services & handige links

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte individuele Mexico, Guatemala en Belize reizen van een aantal dagen. Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen Mexico reis samenstellen. Of kies één van onze individuele Mexico rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.


Vraag jouw portie inspriatie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Mexico en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

De bestemmingsexperts van Riksja Mexico, Rik en Mara, kunnen niet stoppen met praten over Mexico en al het moois dat het land biedt. We inspireren je graag met onze tips voor je reis.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 7 uur vroeger  in onze wintertijd, 8 uur in onze zomertijd
Taal: Spaans
Munteenheid: de Mexicaanse peso, Guatemalteekse Quetzal en Belizaanse Dollar
Visum: korter dan 90 dagen is  er geen visum nodig

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur -17:30 uur