Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   verkoop op straatPraktische informatie Mexico

   Tijdverschil

   In de winter is het zeven uur vroeger dan in Nederland en in de zomer acht uur. In Guatemala is het zeven uur vroeger, aangezien ze hier geen zomertijd kennen.

   Taal

   Spaans. In de toeristische badplaatsen kun je met Engels goed terecht. Zelfs met een Spaans sprekende gids kom je er doorgaans wel uit. Spreek je geen Spaans dan komt een taalgids in je achterzak zeker van pas.

    

   Voltageop het terras mexico

   Mexico heeft platte polen en 110V. Onze apparaten werken er trager/ zwakker.

   Eten en drinken

   Kraanwater is nìet drinkbaar, flessen water zijn overal te koop. Pas op met het eten van ongewassen of rauwe producten. Je kunt er reizigersdiarree van krijgen. Zie voor uitgebreide informatie onze pagina over gezondheid.

   Bellen

   Wanneer je een triband toestel hebt doet je mobiel het tijdens je Yucatan vakantie. Voor meer vragen over het bellen in Mexico met je mobiele telefoon kun je het beste contact opnemen met je provider. Wel heb je in delen van Mexico, zoals op het eiland Holbox en aan het strand van Tulum, geen bereik. Bij nood bel je het nummer van onze agent wat op je voucher staat. Telnr. Nederlandse ambassade: +52 55 52589921. Ned. consulaat te Cancun: +52 998 886 00 70 / 998 886 01 34.

   Fooi

   Over het algemeen is het normaal fooi te geven als iemand iets voor je doet (± 10%). Bij sommige restaurants wordt al service charge in rekening gebracht.

   Afdingen

   Natuurlijk kun je bij kraampjes en op markten proberen wat van de prijs te halen. Een vuistregel: bepaal voor je afdingt wat iets je waard is. Als je dan tot overeenkomst komt, zijn beide partijen blij.

   compras gitarras mexicoMeenemen op reis

   Tot de standaard uitrusting op je Mexico reis hoort naast logische zaken als tandenborstel, camera en badkleding e.d. in ieder geval nog de volgende artikelen:
   – zonnebrandcrème, zonnebril, hoed of pet, aftersun, afritsbroek, wandelschoenen, slippers, trui of jas, muggencrème (Deet), anti-jeuk, verrekijker, zaklamp, wereldstekker / adapter. Verder je bank- of giropas (en de nummers om de pas te blokkeren), je (internationaal) rijbewijs en creditcard als je gaat rijden, een kleine EHBO kit, kopieën van belangrijke documenten.

   Waardepapieren

   Bewaar waardepapieren in het hotel of als je onderweg bent in een moneybelt die je onder je kleding draagt. Scan voor je vertrek een kopie van paspoort en ticket en stuur dit naar je eigen e-mail adres. Mocht je je reispapieren kwijtraken, dan heb je altijd in je mailbox nog de kopietjes staan!

   Tip: maak 2 kopieën van je paspoort, laat 1 kopie thuis en houd de ander bij je tijdens de reis, bijvoorbeeld bij je medereiziger.

    

   Handige links

   Ga naar de Riksja Mexico  hoofdpagina
   of open hier het overzicht van Mexico bouwstenen en Mexico rondreizen