in de bus in guatemala

Guatemala en Belize vervoerVervoer in Guatemala en Belize

Het leuke van het vervoer in Guatemala en Belize is dat het je reis een stuk avontuurlijker maakt. Het wegennet van Guatemala en Belize is een stuk minder van kwaliteit dan je na een rondreis door Mexico gewend bent. Je huurauto mag je daarom ook niet de grens overnemen. Dit deel van de reis doe je met lokale bussen. Een leuke afwisseling, waardoor je al hobbelend makkelijk met de bevolking van de verschillende landen in aanmerking komt.

 

 

 

bus guatemala panajachel anVervoer in Guatemala

In Guatemala rijden de zogenoemde ‘Chicken’ bussen. Deze bussen zijn vaak vol, vies en niet ongevaarlijk. De naam kun je vaak letterlijk nemen. Hierom regelen we het vervoer in dit kleurrijke land met shuttle bussen van een lokale vervoerder. Je wordt bij je hotel opgehaald en naar de volgende bestemming gebracht. Tijdens deze ritten, kom je in aanraking met reizigers uit alle landen van de wereld. Lekker om je weer eens volledig verstaanbaar te kunnen maken. Wij vonden het vooral leuk om er onze ervaringen mee te delen en tips over het land te krijgen.

 

 

belize reizen caye caulkerVervoer in Belize

Reizen in Belize is een ervaring op zich. De regering heeft besloten geen buitenlandse vervoersmaatschappijen meer toe te laten om de eigen economie te stimuleren. Een betrouwbare vervoerder die op tijd komt is in relaxed Belize helaas moeilijk te regelen. Het openbaar vervoersnetwerk is gelukkig wel goed. Tussen de verschillende plaatsen rijden Amerikaanse schoolbussen. Erg apart om die hier te zien. Deze bussen kun je niet van tevoren reserveren en dus regel je ze ter plaatse. Van onze lokale agent krijg je een overzicht van busstations en vertrektijden. Avontuurlijk maar heel goed te doen. Je komt in deze bussen makkelijk in gesprek met de Belizianen die gewoon Engels spreken. Je hotel is meestal op loopafstand van de bushalte, maar soms neem je een taxi die je voor een paar Dollar naar het hotel brengt.

 

taca vlucht mexicoMet het vliegtuig

De meeste reizigers bereiken Guatemala en Belize via Mexico. Naar beide landen gaan geen directe vluchten. Via Amerika bereik je, met een overstap de luchthaven van Guatemala City.

Belize is wat lastiger te bereiken. Door de vluchtaansluitingen red je het niet om in een dag door te reizen. Hierom is er altijd een overnachting in Amerika nodig. Wij vinden het fijner om de reis dan in Mexico of Guatemala te beginnen en overland door te reizen naar Belize.

 

 

 

 

Ga naar de Riksja Mexico hoofdpagina,
of open hier het overzicht van Mexico busbouwstenen, Guatemala bouwstenen, Belize bouwstenen en de rondreizen