Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

Menu Menu
 • 0
  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  Hier vind je een overzicht van je gekozen bouwstenen

  mexico reis vlagVisum, gezondheid en geldzaken

  Tijdens je reis met Mexico online kom je langs de meest intrigrerende plaatsen van het land. Op deze site staan Mexico bouwstenen, waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Mexico rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Mexico specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en een goede ligging van de accommodaties. Heb je vragen over een Mexico reis met Mexico online, neem dan gerust eerst even contact op.

  Voor een bezoek aan Mexico is het belangrijk dat je op de hoogte bent van visum, geld en gezondheidszaken. Op deze pagina lees je hier alles over.

  reis mexico klaar

  Paspoort en visum

  Voor je Mexico, Guatemala en Belize reis heb je een Nederlands paspoort nodig, wat tot minimaal 6 maanden ná terugkeer in Nederland geldig is. Voor een verblijf korter dan 90 dagen is geen visum nodig.

  Vanaf 26 juni 2012 moeten ook kinderen een eigen reisdocument hebben. Vanaf dat moment kunnen zij niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber. Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf die datum niet meer geldig.

  Als je reist naar of via de USA, dan ontvang je in het vliegtuig een groene kaart die ingevuld moet worden. Deze is met ingang vanaf 12 januari vervangen door een zogenaamde “visa waiver”, welke je dient in te vullen op de website van ESTA. Het invullen duurt ca. een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is.

  Op vertoon van paspoort en retourticket krijg je bij aankomst in Mexico een toeristenvisum in je paspoort geniet. Houd dit tijdens je Mexico vakantie in je paspoort, bij vertrek moet je het afgeven als bewijs dat je het land weer verlaat. Vlieg je via Amerika, kijk dan op deze website voor up-to-date informatie over de huidige douaneregelingen en voorwaarden, op kijk of de website van de visumdienst.

   

  gezondheid reis mexicoGezondheid

  Inentingen voor Mexico, Guatemala en Belize zijn niet verplicht, maar over het algemeen worden vaccinaties tegen Hepatitus A en DTP aanbevolen. Voor de meest actuele informatie over de benodigde vaccinaties raden wij je aan om tijdig (minimaal 6 weken voor vertrek) instanties als je huisarts, GGD, Travel Clinic, Reisdokter, Tropeninstituut of Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (lcr) te raadplegen.

  Voor Latijns-Amerikaanse begrippen heeft Mexico een vrij goede hygiëne, desondanks betekent dit voor ons toch goed opletten. Zo kun je geen water uit de kraan kunt drinken. Houd het dus bij water uit flessen met een verzegelde dop en neem geen ijsklontjes. Eten dient goed gekookt of gebakken te zijn, zodat eventuele bacteriën gedood zijn. Voor fruit geldt dat het beter is om ze even te wassen. Doe dit dan wel met ‘schoon’ water. Je kan anders namelijk reizigersdiarree krijgen. Zie voor uitgebreide informatie onze pagina over gezondheid.

   

  souvenirs reizen mexicoGeldzaken

  Mexico is geen duur land, maar ook weer niet spotgoedkoop. Voor eten, drinken en vervoer op je vakantie Yucatan, en dan met name aan de Riviera Maya (Caribische kust), betaal je ongeveer wat je hier betaalt. Zodra je de kust verlaat, ben je goedkoper uit.

  De munteenheid van Mexico is de peso. Wisselkoers: € 1 = ca. 16 pesos (maart 2013). Cash dollars worden in hotels en sommige restaurants geaccepteerd. Naast cash worden Visa en Master als credit card het meest geaccepteerd. Staat op je bankpas een Cirrus of Maestro-logo, dan kun je in Mexico op veel plaatsen geld pinnen uit de automaat. Houd voor de zekerheid altijd wat cash geld als reserve, een pinautomaat gaat wel eens stuk, raakt leeg, of de bank staakt.

   

  mexico reis geld pesoDe munteenheid van Guatemala is de Quetzal, genoemd naar de zeldzame vogel die in het land voorkomt. Koers: € 1 = ca. 10 Quetzal. De munteenheid van Belize is de Belizaanse dollar. De waarde verhoudt zich ongeveer als 2:1 tot de Amerikaanse dollar, dus Bzd$ 2,- = US$ 1,-. US dollars worden overal geaccepteerd. Alleen in de steden is pinnen mogelijk. Op Caye Caulker is wel een bank, maar de pinautomaat is vaak leeg.

  Een tip: Waarschijnlijk breng je de eerste dagen van je vakantie Yucatan door in het toeristische Cancun of Playa del Carmen. Zorg dat je snel gewend raakt aan de peso; als je drankjes bestelt en geen prijs vraagt, wordt vaak meer afgerekend dan de eigenlijke prijs. Controleer vervolgens ook je wisselgeld. Regelmatig krijg je te weinig terug.

   

   

  Stel je reis samen met Mexico bouwstenen
  of
  ga terug naar de hoofdpagina