guatemala reizen

guatemala reizenGuatemala reizen: bouwstenen

Individuele korte Guatemala reizen (op de Maya route per shuttlebus)

Onderstaand vind je onze Guatemala bouwstenen. Dit zijn korte individuele Guatemala reizen van enkele dagen. Door bouwstenen te combineren stel je je eigen individuele Guatemala reis samen. Onze Guatemala bouwstenen kun je goed combineren met onze bouwstenen in Mexico en Belize.

Liever niet zelf puzzelen? Kijk dan bij onze individuele rondreizen Mexico, Guatemala en Belize. Hier hebben wij al afwisselende combinaties van bouwstenen gemaakt die we goed bij elkaar vinden passen. In sommige periodes kunnen de prijzen afwijken, zoals rond Pasen, Kerst en in juli en augustus. Heb je vragen, neem dan gerust contact met ons op; onze reisspecialisten helpen je graag verder.

Kies je favoriete Mexico bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: Antigua
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 106,- p.p. bij 2 personen

Vlieg je naar Guatemala, dan start je je Guatemala reis met een paar dagen in Antigua. Wij vinden dat je toch wel twee nachten in deze veelzijdige stad nodig hebt om een goede indruk te krijgen en iets van de omgeving te zien. De transfers en eerste overnachtingen zijn geregeld. Wel zo prettig vinden wij.

Dwaal door de kinderkop-straatjes van Antigua langs kleurig geschilderde huizen en de vulkaan als decor. Verken de kerken, kloosters, abdijen, musea en patio’s in je eigen tempo, of ga de vulkaan beklimmen.
verder lezen

Voeg deze bouwsteen toe aan je Mexico reis!

Reisschema: Panajachel (Atitlan) - Chichi - Antigua of v.v.
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 207,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per shuttlebus

Na een relaxed begin van je Guatemala reis ga je naar ‘the most beautiful lake in the world’, het meer van Atitlan. Er liggen vulkanen en wandelroutes om het meer en we je gaat een halve dag in de omgeving op pad.

Op marktdagen ga je op de heen of terugreis naar Chichicastenango, waar indianen uit de bergen hun inkopen doen en ook veel kleding en souvenirs verkocht worden. In Antigua heb je vervolgens nog een dag om wandelend door het mooie centrum de sfeer op te snuiven of ga tijdens deze dag de vulkaan beklimmen. ‘s Avonds – na een paar drankjes – wordt in de salsa-barretjes flink gedanst, tijd voor een spoedcursus.
verder lezen

Reisschema: Rio Dulce - Livingston - Rio Dulce
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 450,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: per shuttlebus

Guatemala heeft een klein reepje Caribische kust. Het plaatsje Livingston ligt er, aan het eind van de rivier Rio Dulce. Het is alleen per boot bereikbaar en lijkt in niets op de rest van Guatemala: de bevolking houdt er vooral een Caribische levensstijl op na. Bob Marley is overal aanwezig. 

De reis naar Livingston voert over de Rio Dulce, met aan weerszijden krijtrotsen en daarboven ondoordringbare jungle. Veel reizigers vinden het, op Tikal na, de mooiste route van Guatemala. Rio Dulce ligt halverwege als je van Antigua naar Flores reist, je hoeft er dus niet voor om te reizen.
verder lezen

Reisschema: Flores - Tikal - Flores
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 83,- p.p. bij 2 personen
Vervoer: transfer

De grootste Maya-ruïne van Latijns Amerika, Tikal, ligt in het tropische noorden van Guatemala in het regenwoud van Peten, waar brulapen, toekans en neusbeertjes de dienst uitmaken.

Door de magische combinatie van eeuwenoude ruïnes die boven de nóg oudere, dichte jungle uit steken en de aanwezigheid alom van wild life, ervaren veel reizigers Tikal niet alleen als het het eind- maar ook het hoogtepunt van de Maya-route.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Tikal tempel trail
Tikal tempel trail - Tikal jungle lodge
x
+
Reisschema: Quetzaltenango
Reisduur: 3 dagen/ 2 nachten
Reissom: € 97,- p.p. bij 2 personen
vervoer: per transfer

Na de indrukwekkende ruïnes en koloniale steden, staat dit stukje reis in het teken van natuur en activiteit want je gaat de zonsopkomst bewonderen op 4200 meter.  Het is namelijk tijd om de hoogste berg van Guatemala te beklimmen in een kleine groep.

Eerst ontdek je de stad Quetzaltenango per fiets voordat je de volgende dag vroeg met de beklimming van de Tajumulco vulkaan start. De top van de vulkaan ligt op 4200 meter en de beklimming is in 2 delen. ’s Avonds val je in slaap op de flank van de vulkaan zodat je bij het eerste ochtendlicht de laatste meters klimt en de spectaculaire zonsopkomst kunt aanschouwen vanaf de top van de vulkaan.
verder lezen

Welke optie wil je aanvragen?

Slapen op de vulkaan
Verblijf in de special stay accommodatie
x
+
1
van
5

Van Guatemala reizen naar Belizerondreis belize zeilen

Een Guatemala reis is goed te combineren met buurlanden Mexico en Belize. Zo kun je bijvoorbeeld je Guatemala reis afsluiten op de palmenstranden van de Caribische kust.

In Belize snorkel je bij het grootste koraalrif van Midden-Amerika en luieren in je hangmat, “relax man”. Of speur naar jaguars en brulapen in het woud. Naast afwisselende natuur vind je in Belize ook oude Maya ruïnes, voor het geval je er geen genoeg van kan krijgen.

x

Verstuur je reisplan